Alpo Rusi

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskuntavaalit

Poliittisen muistin virkistämiseksi: Posti

Vaalien alla kaikki kansanedustajat ja poliitikot eri puolueista huolehtivat kovasti kansalaisten peruspalveluista ja haukkuvat valtion toimintaa, vaikka olisivat siitä itse vastuussa. Yksi suosittu haukuttava on Posti, joka vähentää toimintojaan koko ajan ja palvelu huononee. Viimeisimpänä parran pärinää on aiheuttanut työvoiman siirto Viroon, mikä tietysti on ennenkuulumattoman tökeröä. On syytä verrytellä jälleen poliittista muistia.

 

Paa­vo Väy­ry­sen ää­ni­po­tin uus­ja­ko maakunnissa!

Tähtiliikkeen perustaja ja puheenjohtaja Paavo Väyrysen suosio presidentinvaaleissa oli loistava 185 305 äänellä ja 6.2% kannatuksella. 

Väyrynen on toiminut ministerinä, kansanedustajana, Euroopan parlamentin jäsenenä, kunnan- ja kaupunginvaltuutettuna sekä puolueen puheenjohtajana ja ura on kestänyt jo yli viisi vuosikymmentä. Puhumme siis maamme kokeneimmasta politiikosta jolla on eniten kokemusta istuvista kansanedustajista sekä ministereistä.

Emma Karin temppu voi kirittää vihreitä – Susanna Koskella niskaan hengittäjiä

Vaasan keskussairaalan tulevaisuus sähköistää vaalitunnelmia Pohjanmaalla Vaasan vaalipiirissä. Halu säilyttää laaja päivystysoikeus Vaasan sairaalassa nostaa ruotsalaisen kansanpuolueen ja sosialidemokraattien kannatuslukuja varsinkin Vaasan seudulla ja rannikolla.

Kiista voi avittaa myös vihreitä syömällä kannatusta hallituspuolueilta, joiden mielestä ruotsinkielisille riittäisivät Seinäjoen sairaalapalvelut.

Nanopuolueita syrjitään taas - Väyrynen taistelee Pasilan tuulimyllyä vastaan

Paavo Väyrynen on taas kerran oikeassa. Häntä syrjitään.

Yleisradio järjesti viime torstaina ensimmäisen suuren vaalikeskustelun, johon oli kutsuttu kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Paitsi tähtiliikkeen Väyrystä.

Päätös oli Yleisradion oma, ja journalistisesti perusteltu. Yle uutisten ja ajankohtaisohjelmien päätoimittaja Jouko Jokinen on kippari laivassa. Hänen mukaansa yhdeksän puoluetta riittää.

"YLEn hyvää" journalismia. Pravda.

YLE:n A-studion vaalitentti-ilta käynnistyi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin osalta. Ko. ohjelma käynnistyi erinomaisesti kunnes... 

Onko HS:n vaalikonetta manipuloitu? - Yhdellä puolueella juuri oikeat vastaukset

Viime päivinä moni eduskuntavaaliehdokas on ollut käärmeissään siitä, että Sanoma Median vaalikoneet eivät ensisijaisesti suosittele sopivinta ehdokasta, vaan sopivinta puoluetta ja sen sopivinta ehdokasta. Niinpä Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien vaalikoneet saattavat suositella ehdokkaalle itselleenkin kilpailevan puolueen ehdokasta, vaikka ehdokas olisi vaalikonetta testatessaan käyttänyt tismalleen omia vastauksiaan.

Luota itseesi, demokratia luottaa sinuun

Sinulla on valta olla omaa mieltä. Ole sitä rohkeasti ja luota omaan intuitioosi. Lopullista tietoa asioista ei ole kellään, mutta sinulla on paras tieto omasta elämästäsi. Tee äänestäessä veikkaus, kuka sitä poliittisesti parhaiten edistää ja sitten seuraa osuitko veikkauksessasi oikeaan. Olen varma, että osuit. Vaikka moni muuta väittää, huijareita on vähän liikkeellä.

Kuka Suomea puolustaa tulevalla vaalikaudella?

Suomalaisten maanpuolustustahto on laskenut jo neljä peräkkäistä vuotta ja on alimmillaan lähes 30 vuoteen.

 

Maanpuolustustahto on sidoksissa yhteiskuntamme ja lähialueemme toimintaympäristön epävarmuustekijöihin. Erot maanpuolustustahdon merkityksessä on kasvanut ja yleinen asevelvollisuus on jatkuvan kriittisen tarkastelun kohteena.

 

Sote kuntapohjalta?

Olen kirjoittanut melko paljon sote-uudistuksesta. Oma tulkintani kirjoituksistani on, että niissä on johdonmukaisesti vastustettu keskittämistä ja puolustettu kuntien määräysvaltaa.  En koskaan uskonut, että esillä olleet sote-ratkaisut voisivat toteutua.

Voihan pieni susihukkanen - sekin joutui vaalikoneiden uhriksi

Näin eduskuntavaaliehdokkaana sitä on saanut vastailla kaikennäköisiin vaalikonekysymyksiin. Osa kysymyksistä on itselle mielenkiintoisia, mutta toiset puolestaan varsin merkityksettömiä. Mutta, sitten on myös niitä, joissa varmaankin on eri mieltä mahdollisten äänestäjiensä kanssa.

Eräs kaveri kertoi tehneensä vaalikoneen ja saaneensa minut ykköseksi, kuulemma ainut asia mistä olemme eri mieltä on susien kaatoluvat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä